Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Gdzie tu logika z ta wyprawka 300+ . Mam dziecko ktore chodzi do przedszkola tez potrzebna wyprawka na którą trzeba wydac ponad 300 zl. Czemu należy się tylko do szkoły . Dzieci z przedszkola sa gorsi od tych co do szkoly chodza? Jest jakies logiczne wytłumaczenie+
Renren 2018-09-08 11:00:04
Otóż moja droga Pani tak sobie ustalili, że dzieci otrzymują chyba od 6 roku życia. Nie jestem pewna czy od 6 czy od 5 ,ale mimo wszystko to racja powinno świadczenie należeć się również dzieciom przedszkolnym. Mój syn też kiedyś uczęszczał do przedszkola i wiem jaki to wydatek. Z pewnością taki jak wyprawka szkolna, a kto wie czy teraz i nie więcej . Pozdrawiam serdecznie.
OJOJO 2018-09-09 08:19:05
Oczywiście, że większy. Teraz dzieci w podstawówkach dostają książki i ćwiczenia, a maluchy w przedszkolach nie więc wydatek jest większy, Sama mam dziecko w czwartej klasie i uważam, że wszystkie powinny dostać.
Baron 2018-09-09 13:04:47
Oj, przewraca się wam w głowach z tego dobrobytu, przewraca.
Za mojch czasów wychowałem 5-cioro dzieci i były puste półki oprócz octu.
Ja pracwałem a żona zajmowała się dziecmi i domem i musiała tak rządzić by na wszystko wystarczyło.
Wtedy nie było 500+. i 300+ i trzeba było żyć.
Pozdrawiam..:))
Kinga 2018-09-10 13:24:55
Ja jestem samotna matka , podjęłam prace , z znikąd pomocy chodzi mi o rodzine , i jak jest okazja to korzystam z wszystkiego. Mam wszystkiego na miesiąc niecałe 2000 i muszę wszystko opłacić i jak tu bie korzystac. Za wiele mi nie zostaje. Kiedyś byly inne czasy