500+

Prometeusz 2018-05-06 21:35:10
Ja komunie przyjmuję kilka razy w tygodniu i o dziwo nie potrzebuję żadnych środków nakładczych, wystarczy stan łaski uświęcającej.Polecę w tym miejscu nieco odbiegając od tematu błogosławioną Karoline Kózke, podobno w tym roku są proponowane jako upominki komunijne pierścienie czystości z lilią która ma symbolizować ową błogosławioną.Nie wiem czy to jest akurat odpowiedni upominek komunijny, ja mam wątpliwości.Jednak nade wszystko polecam aby błogosławiona Kózka była Patronką wikarych, Patronką młodzieży raczej tej nieco starszej niż pierwszokomunijna.Święta od czystości!
Prometeusz 2018-05-06 22:05:12
Przepraszam, może faktycznie nie pomyślałem o Pierwszym Pełnym Uczestnictwie we Mszy Świętej dziecka.Jednak ja na portalu już wcześniej pisałem o tym że znam sytuację ludzi którzy za cenę wystawnej imprezy pozbyli się mieszkań.Mieli zebrać z prezentów i oddać zapożyczenie się.Przeliczyli się.Także radzę ostrożnie i z rozwagą.To jest naprawdę dobra rada.
Perełka 2018-05-07 10:28:23
Prometeusz,tu wcale nie chodzi o wystawne imprezy,mam dziecko ,ktore właśnie teraz będzie mialo pierwza komunię św.i doskonale wiem ile wszystko kosztuje.Samo ubranie dziecka,nie wspominając o innych rzeczach.Osobiście nie mam trudnej sytuacji materialnej,ale i tak jest to dość spory wydatek i wcale się nie dziwię,że ktoś się ucieszy jak wplyna na konto pieniadze z 500 plus .
colorado 2018-05-08 07:56:04
Prometeuszu , kiedy są urodziny tej matki Bożej ? a kiedy imieniny ? może kupię jakieś kwiatki to i na ciacho się załapię , moja matka też miała urodziny i co ? a tak dla ścisłości to Jezus miał matkę nie Bóg a Jezus nie jest Bogiem tylko ponoć synem Józefa a to z kim naprawdę to Bóg jeden wie
0 2018-05-08 17:05:49
Prometeusz już zaczyna puszczać swój jad. Chwilę był spokój .
Dodaj odpowiedź w wątku