
Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna przygotowała konkurs z nagrodami dla miłośników regionalnych smaków. Autorzy najlepszych receptur otrzymają profesjonalnie zaprojektowaną etykietę na słoiki czy butelki.
Dla miłośników regionalnych smaków Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna przygotowała atrakcyjny konkurs z nagrodami. Autorzy najlepszych receptur na powidła, kompoty, kiszonki, pikle, pasty i przeciery mogą liczyć na profesjonalnie zaprojektowaną etykietę na słoiki czy butelki.
Konkurs jest doskonałą okazją, by pochwalić się tym, co dziś oferuje nasz region – czym chwalą się drobni producenci, kulinarne manufaktury, gospodarze prowadzący przydomową produkcję. Do udziału w zabawie organizatorzy zachęcają także gospodynie i kulinarnych smakoszy.
Co zrobić, by wziąć udział w konkursie? Trzeba odwiedzić fanpage. Pod postami konkursowymi należy opublikować w komentarzu recepturę przetworu wraz ze zdjęciami (maksymalnie 3 zdjęcia). Ważne, by użyte do jego wytworzenia produkty pochodziły z kujawskich pól, ogrodów i sadów.
Nagrodą główną będzie profesjonalnie zaprojektowana etykieta na produkty, łącząca markę producenta z marką Kujawy, oraz jej wydruk.
(Informacja prasowa UM Włocławek)
Komentarze (0)