Gotowanie z Jankiem Kuroniem w Pałacu Bursztynowym

2018-07-09 11:35:18, Maciej Kowalczyk

W minioną niedzielę w Restauracji pałacu Bursztynowego odbył się wyjątkowy pokaz sztuki kulinarnej z Jankiem Kuroniem.

Jan Kuroń jest doświadczenie w sztuce kulinarnej zdobywał w restauracjach w Polsce, Hiszpanii, Włoszech, Chorwacji czy Wielkiej Brytanii. Szkolił się również w prestiżowej szkole Le Cordon Bleu w Londynie. Często możemy również zobaczyć go w polskich mediach. Jest współautorem książki kulinarnej „Księga Szefów Kuchni”, w której woje przepisy zaprezentowało 16 najlepszych szefów kuchni w Polsce. Aktywnie działa charytatywnie m.in. będąc ambasadorem Banków Żywności – współdziała z Federacją Polskich Banków Żywności w zakresie kampanii dot. niemarnowania żywności – inicjując jednocześnie działania swojego autorskiego programu „Kulinarna Ekonomia Jana Kuronia”.

Promuje polskie, regionalne produkty (m.in. był kulinarnym ekspertem kampanii „teraz pstrąg”). Promuje kreatywność w kuchni, szacunek do tradycji oraz zdrowy tryb życia.

Poniżej publikujemy zdjęcia z niedzielnego spotkania z Janem Kuroniem, które odbyło się w Restauracji Pałacu Bursztynowego.

Fotorelacje


Komentarze (0)


Dodaj swój komentarz