SKARGA

Kaliope 2018-11-02 21:17:22
Pewnienie udam sie juz na skarge do Generala Broni WL. Andersa,ktoryto Zacnym Swoim Imieniem zaszczyca Jednostke StrzeleckaNr, 4051we WLOCLAWKU NOblizej bede miala do MON.Powod?No Stowarzyszenie,bo pod takim Szyldem dziala Jednostka Strzelecka zorganizowala ostatnio Oboz szkoleniowy dla ochotnikow.Moj wnuczek jako jeszcze niepelnioletni ,ale Wielki Patriota uczestniczyl wtym obozie.CO go tam spotkalo ico doznal zwierzyl mi sie prawie w zalamaniu wielkim psychicznym Doznal tam na wlasnej skorze upodlenie ,upokorzenie duzo mowy nienawisci,WULGARYZMOW innymi slowy;patologiiJa jako Babcia i osoba pracujaca w wojskubylam i jestem zbulwersowana Przykro mi ,ze Wnuczek wychowywany w Rodzinie z Tradycjami Patriotycznymi i wojskowymi doznal takiego negatywnegooddzialywania.ONchociaz maloletni jeszczeto wie co znaczy'BOGHONOR i OJCZYZNA'.,wie takze ,ze ZOLNIERZ powinienprezentowac najwyzsze wartosci moralnei obyczajowei osobiste. Tu na tym Obozie tych wartosci zabraklo. Nie chce juz przytaczacslow z KODEKSU Etycznego- ZOLNIERZA, ale uwazam iz DOWODCA i KIEROWNICTWOten KODEKS zna i art 40 Konstytucji. Zal mi Wnuczka.Zawiodl sie ,iz zadnych pozytywnych wartosci nie posiadl . ZbulwersowanaK.
hiacynta 2018-11-02 22:49:17
Słyszę podobne opinię od jakiegoś czasu o tej jednostce, szczególnie o kierownictwie. Mój kuzyn też tam był i mimo, że bardzo lubi wojskowe klimaty, to jednostka skutecznie mu to obrzydziła. Ktoś powinien im się przyjrzeć, szczególnie właśnie ciekawe historie słyszałem o tych obozach... Cuda tam Pan Dowódca wyprawia...
Lupa 2018-11-03 12:47:05
Fala w W. P. Była jest i będzie! Patologia!! Myślą, że im to na sucho przejdzie? Jak tak można gnębić młodzież? Zafascynowani polskim orężem, a na takim obozie aż im się odechciewa!! Pozdrawiam tych trepów za wychowanie!!!
lagguna 2018-11-04 14:16:47
do hiacynta, czy mogę prosić o kontakt na priv? Moj mail semilak@wp.pl Pozdrawiam
TONI 2018-11-05 08:31:35
Wniesmy protest do P,PREZYDENTAwe WLOCLAWKU, by przywrocic dobre IMIE IEDNOSTCE STRZELECKIEJ NR>2051 we Wloclawku .Nie moze przeciez byc tak,ze;jak P. Dowodca zalozyl Stowarzyszenie pod nazwa Jednostka Strzelecka to uwaza sie za BOGA I CARA.Mlodziez odchodzi sie zraza.Nie etyczne zachowania DOWODZTWA dyskredytuje przeciez do piastowania takiego stanowiska.
Dodaj odpowiedź w wątku