xxxxxxxxxx 2018-09-21 23:05:08
Akurat rano lepiej dzieciak wiedzę przyswaja, niż zmęczony po całym dniu o godz. 16 to raz, dwa - ludzie od rana pracują, więc dzieciak musi sam siedzieć w domu albo na świetlicy to dwa, a zajęcia dodatkowe są również potrzebne, rano szkoła i przyswajanie wiedzy, a po południu kółka zainteresowań, basen, karate czy co tam dziecko lubi. Rano nie ma zajęć dodatkowych, więc kolejności nie da się przestawić. I nie wiem kiedy chodziłeś do szkoły, bo ja 25 lat temu i w podstawówce miałam zajęcia najwyżej do 15 i to raz w tygodniu, dopiero w liceum do 16, a do 17 czy 18 to zajęcia na studiach. Teraz podobno dzieciaków jest mniej, budynki się nie skurczyły, a jak brakuje nauczycieli, to niech zatrudnią dodatkowe osoby, w końcu mamy duże bezrobocie. Na 500+ mają, krzyczą żeby się rozmnażać,ale na edukację dzieci w normalnych warunkach już nie ma. Tak samo na wyposażenie szkoły nie ma i nauczyciele wołają, żeby na komitet dawać, bo trzeba coś tam kupić do szkoły, a przepraszam nasze podatki to na co idą? A zapomniałam, na 500+...