Szkoła podstawowa nr 14

Matka 2018-09-10 13:10:51
Mam pytanie kto układa plan lekcji dla dzieci to chore żeby dzieciaki w 5 klasie podstawówki chodziły do szkoły na 12.40 i kończyły lekcję o 17 czy pani dyrektor nie wie że dzieci chodzą na dodatkowe zajęcia moja pr przez 3 lata a teraz musi zrezygnować kogo się nie zapytasz to wszyscy w tej szkole na takie godziny mają to ja się pytam kto ma na 8 rano
PogromcaJanuszy 2018-09-17 12:40:41
Nie wiem w jakich ty czasach dorastałaś/ eś, ale kiedyeś dzieciaki siedziały w szkole od 8:00 do 18:00. I nie było problemu. A teraz wielkie oburzenie i krytyka na Panią dyrektor, bo na 12:00 do 17:00. Tak, lepiej jak dziecko chodzi na zajęcia dodatkowe niż nabywa wiedzę w szkole. Anonimie po drugiej stronie, weź sobie to przemyśl. Wolisz dziecko z talentem, które nie umie poprawnie mówić, czytać i pisać? Czy może dziecko wykształcone bez talentu? I to, że idzie na 12:00 to lepiej dla dziecka bo nie musi się rano zrywać i nie wyspane iść do szkoły. Pozdrawiam wszystkich uciśnionych i niedokompletowanych umysłowo rodziców ;)
xxxxxxxxxx 2018-09-21 23:05:08
Akurat rano lepiej dzieciak wiedzę przyswaja, niż zmęczony po całym dniu o godz. 16 to raz, dwa - ludzie od rana pracują, więc dzieciak musi sam siedzieć w domu albo na świetlicy to dwa, a zajęcia dodatkowe są również potrzebne, rano szkoła i przyswajanie wiedzy, a po południu kółka zainteresowań, basen, karate czy co tam dziecko lubi. Rano nie ma zajęć dodatkowych, więc kolejności nie da się przestawić. I nie wiem kiedy chodziłeś do szkoły, bo ja 25 lat temu i w podstawówce miałam zajęcia najwyżej do 15 i to raz w tygodniu, dopiero w liceum do 16, a do 17 czy 18 to zajęcia na studiach. Teraz podobno dzieciaków jest mniej, budynki się nie skurczyły, a jak brakuje nauczycieli, to niech zatrudnią dodatkowe osoby, w końcu mamy duże bezrobocie. Na 500+ mają, krzyczą żeby się rozmnażać,ale na edukację dzieci w normalnych warunkach już nie ma. Tak samo na wyposażenie szkoły nie ma i nauczyciele wołają, żeby na komitet dawać, bo trzeba coś tam kupić do szkoły, a przepraszam nasze podatki to na co idą? A zapomniałam, na 500+...
Dodaj odpowiedź w wątku