Brak kultury czy rozumu.

Ala 2018-04-27 22:14:36
Jestem niepełnosprawną st.znaczny,dziś godz 9.05 wsiadłam do autobusu nr-10- po lewej przy wejściu na pierwszych siedzeniach,siedziały dwie starsze,mocherowe berety,obok było miejsce dla osoby z kulą,na tym miejscu siedział Pan,obok było wolne zapytałam,czy wolno i usiadłam,nie było stojących,otóż jednej z tych pierwszych nie spodobałam się i kaała mi wstać,i stoić przy wolnym siedzeniu,zrobiło mi się b.przykro,jestem po poważnej operacji,ale zacisnęłam łzy i pokazałam jej legitymację,pomimo,że nie powinnam,ani nie zrobiłam nic złego. Piszę może ktoś z bliskich tej b..y przeczyta, była w beżowej kurtce, z różowym obszyciem .Jaka podłość ludzka, a przeważnie tych starych Kujawianek, życie weryfikuje i powraca,wierzę że tej starszej blondynie też odpłaci,tym samym.
Perelka 2018-04-28 07:22:06
Witam ,nie jestem z rodziny tej osoby ,ale dość często jeżdżę autobusami i widzę różne sytuacje.Trzeba było ostro odezwać się do niej tak jak ona do pani,a jeżeli by nie poskutkowało to iść do kierowcy,miejsca oznakowane są dla niepelnosprawnych a nie dla wypasionych emerytek,które jeżdżą za darmo i myślą,że wszystko im się należy.Pozdrawiam i proszę się nie przejmować,życie bywa przewrotne i nigdy nie wiemy co kogo spotka.
colorado 2018-04-29 08:30:16
niestety ale takie mamy społeczeństwo w tej chwili , trzeba było zjechać babsko z góry do dołu ,oznakowane miejsce to nie znaczy ze nie wolno usiaść kiedy jest wolne ,należy wstać kiedy niepełnosprawny stoi . dziwie się Tobie że uległaś presji jakiejś paniusi w berecie zapewne od spowiedzi wracała
Rafi 2018-05-10 12:25:01
Te mohery takie już są. Myśla, że im wszystko wolno bo są stare. To one mają tendencję do włażenia wprost pod samochody zarówno na przejściach jak i poza nimi. To one zawsze mają problem poczekać 1-2min w kolejce do kasy w markecie i awanturują się, że kasjerka za wolna, że wody się napije albo włosy "przegarnie". Swoją drogą to ciekawy paradoks. Jak np. straż przyjedzie na osiedle to potrafią nawet kilka godzin stać i nadawać w najlepsze, w różnych warunkach atmosferycznych. Ale jak trzeba postać 2 minuty w kolejce czy w autobusie to nagle się robią stare, chore... Dlatego mnie już nie wzrusza widok stającego emeryta np. w autobusie.
Dodaj odpowiedź w wątku