Sernik z dyni bezkonkurencyjny w konkursie gastronomicznych „Barwy Jesieni”

2023-11-21 12:22:16, Q4

W poniedziałek, 20 listopada w Zespole Szkół Chemicznych we Włocławku odbył się konkurs pn. „Barwy Jesieni”, w którym udział wzięli uczniowie 2 i 3 klas branżowych o zawodzie kucharz oraz uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.

Placuszki dyniowe, zupa dyniowa, jesienny mus z jesiennego buraka z dynią o korzennej nucie, pierogi z farszem twarogowo-dyniowym, szarlotka jesienna, kotlety jesienne siekane oraz sernik dyniowy – to propozycje konkursowe, które przygotowali młodzi adepci kierunków gastronomicznych.

Jury zgodnie stwierdziło, że wszystkie dania były bardzo smaczne i zostały fantastycznie zaprezentowane nawiązując m.in. smakami i wyglądem do jesiennych akcentów. Ostatecznie postanowiono przyznać trzy miejsca, które wywalczyły zespoły:

1 miejsce – Sernik dyniowy

Natalia Daczkowska
Roksana Stejke
klasa 2 BKK (kucharz) 

2 miejsce – Zupa dyniowa

Klaudia Frontczak
Weronika Kamińska
Klassa 2 THŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych)

3 miejsce – Placuszki dyniowe

Kamila Weyer
Marta Radzikowska
Klasa 2 TŻ (technik żywienia i usług gastronomicznych)

Wszyscy uczestnicy za udział w konkursie będą mieli okazję wziąć udział w warsztatach praktycznych w Pizzerii Pesto przy ul. Zbiegniewskiej 85.

Fotorelacje


Komentarze (0)


Dodaj swój komentarz