Przy okazji konkursu na ozdabianie mazurków, w Zespole Szkół Chemicznych we Włocławku odbyły się warsztaty z dekorowania wielkanocnych bab, które były przeznaczone dla młodszych uczniów szkoły podstawowej.
Pracownie gastronomiczne w Zespole Szkół Chemicznych we Włocławku odwiedzili uczniowie Szkoły Podstawowej w Kruszynie. Ich zadaniem było strojnie wielkanocnych bab. Do tego celu wykorzystano migdały, rodzynki, orzechy, lukier, miętę, czekoladę oraz inne pyszne ozdoby.
Warto dodać, że warsztaty dla młodszych uczniów podstawówki odbyły się jako dodatkowe zajęcia przy okazji konkursu na strojenie mazurków, który skierowany był dla uczniów kończących szkołę podstawową. Relację z tego wydarzenia opublikowaliśmy – TUTAJ
Zespół Szkół Chemicznych, który kształci specjalistów w zakresie gastronomii każdego roku organizuje konkursy, warsztaty i zajęcia związane z polską tradycyjną kuchnią. Dzięki temu przyszli kucharze uczą się sztuki kulinarnej i poznają historię i tradycje.
Poniżej publikujemy zdjęcia i krótki materiał wideo z warsztatów.
Komentarze (0)